* KENDİMİ VE MÜZİĞİ YENİDEN KEŞFETTİM*
N’sync ile başlayan müzik macerasında öyle bir yere geldi ki…Justin artık pop müziğin yeni kralı.Onu tahtından indirmeye kimsenin gücü yetmeyecek.Justin ile Dream Dergi için yapılmış bu özel röportajı beğeneceğinizi umuyoruz.
DD : Jusified”ile “FutureSex/LoveSound” arasındaki dönemde neler yaptın?
JT : Açıkcası biraz ara verdim,kendime zaman tanıdım,çünkü yaratıcılığım kurumuştu.Plak şirketim benden kısa zamanda bir albüm beklediğini biliyordum.En azından “Justified” kadar iyi olacağını kanaat getirseydim ben de istiyordum ama sanki yaratıcı olarak içimde bir şeylerin kül olduğunu hissettim.Hem öylece,kendime yapacak başka şeyler buldum:Filmler,snowboard,golf(gülüyor).Ve gerçekten de bu ara bana çok iyi geldi.Yaratmanın güzelliğini yeniden keşfetmemi ve yeni bir şeyler kaydetmek için gereken açlığı yeniden hissetmemi sağladı.Daha ileri ve benzersiz bir sound yakalayacağıma inanmam için gereken bir histi bu.
DD : “Justified” başarısı, nasıl bir sorumluluk ve baskı hissettirdi sana?
JT : En baştan beri, ilk albümle rekabet içinde olmanın verdiği bir baskı hissettiriyorum. Sonuçta ilk albüm , ilk albümdü.Gerçekten de rakip olacak herhangi bir durumu yoktu. İnsanların duydukları şeyleri öncesinde beklediklerini düşünmüyorum , ki bence bu iyi bir şey.Ama aynı zamanda bu albümle birlikte ilkine göre daha da yeni bir şey yarattığımı hissettim.İlki kendi odasında tek başına oturan bir albümdü.Bence bunun da oldukça tutarlı ve benim de sevdiğim bir sound’u var.
DD : Timbaland’le bir kez daha çalışmak nasıldı?
JT : Bizim, stüdyodayken harika bir kimyamız var.Bence “Cry me river” da ve ilk albümde bu kimyaya biraz değindik.Bu kez,albümü yapmak için geri döndüğümde ise artık birbirimizi biliyorduk.Birbirimize benzeyen iki adamız.İkimiz de güneyliyiz.Müziğe bakışımız aynı.İkimiz de yeni bir şey yapmanın arayışı içindeyiz.Bence ikimiz de kendi kendimize şöyle dedik,”Yeni bir şey yarattığımı hissettirmediğim sürece bu işi yapmanın hiçbir manası yok.”Eskiden daha iyi olmak için birbirimizi iteliyoruz.
“Hakkında hiçbir şey bilmediğin birinin yaptığı albümünü alıp keşfetmekten daha büyük bir zevk yok”
DD : Aslında sen de başkalarını için müzik prodiksiyonu yaptın.Bundan biraz bahsetsene…
JT : Ben hem sanatçılara,hem de başka sanatçılar için müzik prodiksiyonu dünyasına girdim.Macy Gray için birkaç şarkı yazdım;Charlie Wilson için bir şeyler yaptım..Şimdi ise eski grup arkadaşım JC Chasez ile yeni bir şeyler yapıyorum.Ve gerçekten de çok çok iyi oluyor.Biliyorsunuz,hemen hemen her tür müziği söyleyebilen bir adamdan bahsediyoruz.JC çok yetenekli Birlikte çalışmayada her şey eski zamanlardaki gibiydi;tek fark yeni bir müzik yapıyor olmamızdı.Onun için yeni bir gidişat belirlemeye çelışmak çok keyifliydi.Ve bence ,JC için en iyi olanı bulduk.En azından ben böyle düşünüyorum.
DD : Yeni albüm ,yeni sound’una nasıl tepkiler geliyor?Ne bekliyorsun?
JT : Bu albümün de ilk albüm gibi bir etki yaratmasını istiyorum insanların üzerinde.Ve tabi bu kez iş daha zor ve meydan okuyucu,çünkü insanlar şimdi bu albümü bekliyorlar ve dolayısıyla da beklentileri yüksek.Bu durum , bilincinde daha yüksek olduğu anlamına geliyor.Sanırım asıl soru da ”Bununla nasıl baş edeceksin?”Bence insan atacağı adımlar konusunda hep daha seçici olmak ve bu seçtiklerini de mümkün olduğu kadar etkili kılmak zorunda.Ben bu albümün aynı zamanda kulaktan kulağa yayılan bir albüm olmasını istiyorum. Her ne kadar çıktığından itibaren hakkında bolca konuşulacağını umuyorsam da ,aynı zamanda bu albümü keşfedecek yeni insanların olmasınısda umut ediyorum.Çünkü biliyorum ki hakkında hiçbirşey bilmediğin birinin yaptığı albümü alıp keşfetmekten daha büyük bir zevk yok. Ya da hiçbir şey okumadan bir filme gidip acayip bir şey keşfetmek gibisi de yok.Sanki o zaman o film ya da müzik sana daha çok şey veriyor gibi.
DD : Yeni şarkılarını ilk olarak küçük barlarda söyledin.Neden?
JT : Bence çok doğalbirşey bu.Bana göre bir mekan ne kadar küçük ve masumsa,o mekana gelen insanlar müziği o kadar fazla alır ve onun hakkında o kadar çok konuşurlar.İnsanlar o konserden çıkıp diğer insanlara neler gördüklerini anlatırlar.Ama tabii bunun için,yani iyi olduğunu söylemeleri için parçaların yeterince iyi olduğuna dair bir inancın olması gerekiyor.
DD : Rick Rubin ile çalışmak nasıldı?
JT : Rick Rubin ile çalışmak inanılmaz bir deneyimdi.Timbaland ile çalışmanın tam tersi aslında.Rick Rubin ile yaptığım her şey canlı olduğu için o kadar inceltilmiş ve eşsiz ki.Grupla birlikte bir kez çaldık ve sound’u hakkında bir şey söylemek istemiyorum.Söyleyeceğim tek şey,Rick Rubin ile yaptıklarımız çok etkili olacak.Müziğin en temeline inen ve eski soul parçalarını anımsatan bir ruhu var,çünkü arajmanlar çok esaslı ve basit.
DD :Rol aldığınız filmleri neye göre seçtiniz?
JT : Birçok başrol için, büyük bütçeli popcorn filmler için teklif aldım.Daha başka bir zamanda,bana daha uygun bir zamanda bu filmleri yapmak keyifli olabilir ama ben bu seferlik oyumu daha kıvamlı roller ve daha iyi , gelişmiş hikayelerden yana kullandım.Ve gerçektende karşıma böle hikayeler çıktı.İyi fırsatlar doğru zamanlara denk düştü.Ve bende bu fırsatları kaçırmak istemedim.O filmlerdeki yönetmenlerle ve oyuncularla çalışmak inanılmazdı.Eğer bu,bir şeyin başlanğıcı ise,harika bir başlangıç oldu benim için.Yok eğer herhangi bir şeyin kapısını açmayacaksa bile,yinede unutulmaz bir deneyimdi benim için.
DD : Sence film yapmak ve müzik yapmak arasında ne gibi bir fark var?
JT : Tabii ki farklı.Sinemada,çok beklemek gerekiyor.Acele etmek yok.Müzik sektöründe ise acale etmen gerekiyor;ama sinemada ise sadece bekliyorsun,bekliyorsun ve bekliyorsun.
DD : Filmlerde oynarken seni en çok zorlayan ne oldu?
JT : Bir karakterin psikolojisini oluşturmak ve ta ki o karakteri gerçekten canlandırana kadar ona tutunmak;metdan okuyucu olan bu.Çünkü bütün gün oturup o rolün psikanalizini yapabilirsin ama sonra yine de kalkıp o sahnenin hazır oluğu o tarafa geçmek zorundasın. Oyunculuk, bir nevi satranç ya da golf oynamaya benziyor.Performansındaki hamleleri planlıyorsun . Müzik ise bence daha kendiliğinden gelişen bir şey.Anlatabildim mi?
DD : Peki önümüzdeki yıl seni neler mutlu edecek?Malum,2006’nın sonuna yaklaşıyoruz.
JT: İyi bir gece uykusu beni çok mutlu ederdi.Ama maalesef uzun bir süre daha o uykuyu alamayacağım gibi.Albümümü yeni çıkardım ve filmlerim de yakında gösterime gireceği için mutluyum.Bütün bu sinema deneyimini keşfettiğim için mutluyum.Aslında filmlerin albümden önce çıkacağını sanıyor ve bekliyordum ama şimdi hepsi aynı anda ortaya çıkıyor. Bu da biraz garip.Bunu böyle planlamamıştım aslında. Benim dileğim hem film ,hem de müzik yapmak; umarım her ikiside kendi dünyasında devam edebilir.Bence önemli olan doğru projelere dahil olmak ve en azından bu konuda seçici davranmak.Bende şimdilik bunu yapmaya çalışıyorum.
*Dip Not…Janet ile yeniden?
2004’ün Super Bowl finalinde birlikte sahneye çıkan Justin ve Janet ,sansasyon yaratmıştı.Konser sırasında Janrt’in ğögsü südyeninden fırlamış ve o anda olayı canlı olarak izleyen 1 milyon Amerikalı hayretler için de kalmıştı.Şu sıralarda gündem de olan bir dedikoduya göre,Justin ve Janet yeni bir şov için hazırlanıyorlar.Janet bu şovun, önümüzdeki yılın Oscar ya da Grammy törenlerinde olmasını istiyormuş.İkinci bir sütyen vukuatına hazırlanakım en iyisi!
*Dip Not… Duran Duran ile buluşma
Justin,80’lerin ünlü topluluğu Duran Duran ile bir araya gelip onların yeni albümü için şarkı yapacak.Duran Duran‘ın solisti Simon Le Bon , bu konuda”Birlikte o kadar inanılmaz ve dopdolu bir zaman geçirdik ki,sanıyorum kariyerimizin en iyi zamanıydı.”İddialı, değil mi?
*Dip Not…Tüm dünyada bir numara“FutureSex/LoveSound “ piyasaya çıktığı gün ,dünya listelerini altını üstüne getirdi.Amerika’da çıktığı ilk hafta içinde 684,400 kopya satarak Billboard Top 200 listesinin tepesine oturdu.Albüm,İngiltere’den Singabur’a , Avusturya’dan Hong Kong’a kadar tüm dünyada listelere 1 numaradan giriş yaptı.Reel dünya yetmiyormuş gibi, Justin sanal dünyada da zirveyi ele geçirdi.Albümün iTunes’ da satışa sunulan dijital kopyası 66,698 kez download edildi ve bu rakam Justin’e bir rekor getirdi.Dijital albüm satışlarında rekor,Coldplay’e aitti